Із початку року на Хмельниччині Служба безпеки України повідомила про підозру понад пів сотні прихильників «русского міра», обвинувальні акти стосовно понад 40 інтернет-агітаторів уже скеровано до суду.

Серед викритих на ворожій пропаганді — жителі Хмельницького, Шепетівки, Білогір’я та Шепетівського району, які є активними користувачами заборонених в Україні соціальних мереж, повідомляють в Управлінні СБУ у Хмельницькій області.
Відомо, що викриті прибічники агресії рф систематично поширювали антиукраїнський контент та намагалися просувати рашистські ідеї серед своїх знайомих.
Так, до прикладу, жителька Шепетівки закликала до підтримки рішень та дій кремлівської влади, невизнання поширення державного суверенітету на тимчасово окуповані території України, раділа, що нарешті «Крим вернувся в рідну гавань». А один чоловік із обласного центру поширював брехливі кремлівські наративи про те, що це Україна розв’язала війну. Інший хмельничанин поширював антиукраїнський контент та заперечував збройну агресію рф проти України.
Нещодавно слідчі СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жительки Хмельницького району, яка виправдовувала злочини рашистів та поширювала заклики до повалення чинної влади в Україні для «возз’єднання з росією».
Крім того, в Управлінні СБУ у Хмельницькій області розповіли, що вже отримали вироки суду уродженка росії та громадянин білорусі, які, проживаючи на Хмельниччині, захоплювалися російськими окупантами, бажали «сил та нових перемог» «героям», які вдерлися на українську територію.