Завдяки зусиллям і особистій ініціативі голови обласної ради Івана Гончара добудовано і здано в експлуатацію  перший блок гуртожитку площею 1760 квадратних метрів  обласного музичного училища імені  В. Заремби.

Так, ця подія у п’ятницю  23 жовтня, нагадувала дивовижну  репетицію перед  великим концертом: прямісінько  на бетонних блоках (майже — сцена!), яких вдосталь на кожному будівельному майданчику  в розпал  робіт, під нестихаючий «супровід» працюючої техніки юні музиканти духового оркестру музичного училища  грали бадьорі марші. Оркестрова мідь  виблискувала на сонці так само, як і 24 роки тому: коли на  місці закладення першого каменя під фундамент величезного комплексу  нового училища також линули у небо козацькі марші. З того часу, тобто понад два десятиліття, новобудова перетворилася у довгобуд, зарослий чагарями і перманентно завмираючий  і оживаючий  то у стадії початкового циклу, то — у стані напівготовності. Щоб здешевити і таким чином завершити  будівництво комплексу, спрощувалися, реконструювалися  подальші проекти. Змінювалися забудовники,  в області змінювалося керівництво,   і кожне обіцяло добудувати комплекс музичного училища, та лише  справно передавало  цей спадок своїм наступникам.
І тому, коли  обласною радою цьогоріч було прийняте рішення про виділення з бюджету області 15 мільйонів гривень для завершення будівництва  училища, колектив  навчального закладу сприйняв це уже звично зі скептицизмом: не вперше ж…
Але з кінця серпня  будівництво таки ожило. І першою ластівкою — в жовтні — став триповерховий  гуртожиток, одне  крило якого, на 36 кімнат, вже в січні обживуть пожильці: студенти та молоді викладачі. Поки що кімнати зустрічають  сучасним дизайном і пусткою: потрібно закупити  меблі, облаштувати інтер’єри, налагодити запуск  котельні. На придбання меблів обласна рада вже виділила мільйон гривень.
— Ми дуже чекаємо, коли розпочнеться заселення в гуртожиток, — каже студент Орест Кондратюк. — Я родом з Антонін Красилівського району, у Хмельницькому живу на квартирі, це — 700 гривень за місяць. На репетиції  до училища потрібно вирушати о шостій, сьомій годині ранку. А в гуртожитку  є все необхідне, навіть репетиційна зала.
— У нас навчається 253 студенти, понад 170 з них  — мешканці області, тому в Хмельницькому живуть на приватних квартирах. Це дуже дорого для сімейного бюджету. Тому гуртожиток,  а надалі — і навчальний корпус, концертний зал — це крок в успішне майбутнє нашого закладу. Адже  приміщення училища давно перебуває в аварійному стані. Тому  сьогоднішня подія для нас — справді історична, і ми зробимо все, аби традиції нашого закладу набули в нових стінах нових мистецьких злетів, — каже директор училища Віктор Бернацький.
Символічний ключ від гуртожитку урочисто вручив директору училища голова облради Іван Гончар і  привітав студентів та викладачів з радісною подією у їхньому житті:
— На завершення будівництва гуртожитку не витрачено жодної гривні з обласного бюджету.  Саме на умовах укладення договору з фірмою-забудовником вирішене питання добудови цього приміщення.  Відтепер студенти матимуть гарні умови проживання, що, в свою чергу, позитивно вплине й на розвиток закладу і на особистість кожного студента.  Якщо ми розвиватимемо національні  традиції, культуру, то в української нації є майбутнє, —  підкреслив Іван Гончар.
Задоволені якісним станом зданого об’єкта і забудовники, це — ремонтно-будівельне підприємство «Комунбуд», зусиллями якого і доведено до ладу приміщення гуртожитку-довгобуду, споруджено котельню. Представник забудовника  Валентин Коваленко  запевнив, що незабаром буде належним чином облаштована і прилегла територія, на якій поки що тривають опоряджувальні роботи. На черзі — здача в експлуатацію навчального корпусу та концертного залу. Останній поки що зяє  «нульовим циклом» — виритим котлованом. Але роботи — у розпалі, тож наступного року, хочеться сподіватися,   тут вже відбудеться прем’єрний концерт.
На остаточне завершення комплексу музичного училища, як  поінформував голова обласної ради, потрібно майже 38 мільйонів гривень. Вже виділено 15 мільйонів гривень з обласного бюджету. І, судячи з прискорених темпів спорудження, гроші вже «працюють»  на мистецтво.
А кому дістанеться після остаточного новосілля нині діюче приміщення музичного училища? Після капітальної реконструкції, адже споруді — понад півтори сотні літ, тут, за рішенням депутатів облради, буде облаштовано дитячий дошкільний заклад. Адже  обласний центр потроху молодіє — місць у дитсадках   в останні роки набагато менше, ніж наймолодших хмельничан, які їх потребують. Цілком можливо, у стінах одного з найкращих в Україні музичних  закладів за рівнем підготовки студентів також зростатимуть  майбутні дипломанти міжнародних конкурсів.