«Сьогодні нагородили 74 волонтерів нашої громади. Робимо це вже вдесяте!!! Насправді ж, волонтерів у Хмельницькому тисячі і тисячі. Бо вміння об’єднатися – це унікальна українська риса. У пікові, критичні моменти ми єдині і цілеспрямовані. Добре пам’ятаємо, як згуртувалися у листопаді 2013, березні 2014, у лютому-березні 2022-го. Серед наших волонтерів є люди, які волонтерять із 2013 року. А для декого цей шлях почався ще раніше і вони десятки років опікуються літніми людьми, тваринами, людьми у складних життєвих обставинах тощо. Велика повага, бо ці люди постійно віддаються справі. Українське волонтерство - феномен, одна із наших національних рис!
Волонтерство у Хмельницькому – давно не просто об’єднання ініціативних людей навколо проблеми. Це цілий рух, прошарок населення. Тому ми ухвалили Програму розвитку волонтерства. Це більше 30 заходів, потребу в яких відчувають самі волонтери. Цього року це майже 1,3 млн грн. Наступного року буде 2,5-3 млн грн.
Попереду складні часи, мусимо разом триматися разом», - розповів міський голова Олександр Симчишин у власному телеграм-каналі.