Початок зими не завадив збирати кошти для українських захисників. Зокрема, відповідні заходи провели у Шепетівській та Ленковецькій громадах.
9 грудня в центрі Шепетівки грали та співали представники клубу села Білецьке Ірина Гуцол й Олександр Матвійчук. Гутру вдалося зібрати 4 тисячі 130 гривень на потреби ЗСУ. Допомогу в проведенні акції надав магазин "Щодня".
Дещо раніше у райцентрі виступав і ансамбль "Калина" Чотирбоцького Будинку культури. Кошти, які колектив зібрав під час імпрези біля ТЦ "Дружба", пішли односельчанину, котрий на передовій захищає Україну з першого дня війни.
До речі, ліцей із того ж села Чотирбоки Ленковецької громади днями підтримав розвідувальний батальйон, у якому служить земляк. Для потреб бійців цього підрозділу, завдяки небайдужості, патріотизму та щирим серцям батьків, дітей і педагогів вдалося накопичити понад 11600 гривень. Наразі ці кошти вже перераховано за призначенням.
Шостого грудня в Плесенській гімназії Шепетівської громади відбувся благодійний аукціон. Його метою став збір коштів на придбання прожектора для сил ППО. Серед лотів аукціону були картини, новорічний декор, смаколики. Неабиякі емоції викликало оголошення зібраної суми - аж 35 тисяч гривень!