Про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на дев’яту годину ранку.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили 10 обстрілів з мінометів та РСЗВ. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Глухівська, Шалигинська громади. Вчора протягом дня росіяни 14 разів обстріляли Сумщину з мінометів, артилерії, атакували FPV-дроном і скинули ВОГ з БПЛА. Обстрілів зазнали Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська громади.

У Запорізькій області ворог завдав ударів по 17 населених пунктах. Гуляйполе, Новоданилівку, Новодарівку, Малинівку, Чарівне, Малу Токмачку, Полтавку і Лугівське атакував 31 БПЛА. 96 артобстрілів прийшлися по території Залізничного, Новоандріївки, Червоного, Левадного, Щербаків, Роботиного, П'ятихаток, Степового та інших прифронтових міст і сіл. Внаслідок артилерійського удару по Гуляйполю поранення отримав 67-річний місцевий житель. У Полтавці поранення отримав 37-річний працівник правоохоронних органів.

У Дніпропетровській області війська окупантів здійснили 18 ударів дронами-камікадзе і три артобстріли Нікополя, Марганецької, Мирівської та Покровської громад. Осколкові поранення отримала 73-річна жінка. Пошкоджені агрофірма, майже 20 приватних будинків, 11 господарчих споруд, автомобілі, газогони та високовольтна лінія. Низка БПЛА влучили у Дніпрі. Під ударом опинилися енергетичний та інфраструктурний об'єкти. Спалахнули пожежі.

У Харківській області артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед яких Уди, Козача Лопань, Лук’янці, Вовчанськ, Синьківка, Петропавлівка, Глибоке. Внаслідок обстрілу Курилівки Куп'янського району від поранень загинули двоє людей. Ввечері ворог здійснив обстріл Куп'янська. Пошкоджений житловий приватний будинок.

У Луганській області війська рф намагалися просунутися на південь від Невського, проте прорвати оборону не змогли. Під артилерійськими й мінометними обстрілами перебували Невське і Серебрянське лісництво. За добу ворог здійснив 135 обстрілів Луганщини (випустив 503 снаряди).

У Донецькій області під вогнем опинились Селидове, Часів-Яр, Курахове, Цукурине, Гостре, Нью-Йорк, Первомайське, Нетайлове, Уманське, Новопокровське, Предтечине, Новоукраїнка, Рай-Олександрівка, Михайлівка. Пошкоджені 44 житлові будинки (з них три багатоквартирні), будівля сільської ради, дві ЛЕП, газопровід, дитсадок, господарча споруда, школа, три автомобілі. На Донеччині за добу четверо людей були поранені.

У Миколаївській області ворожі обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Також вчора російська армія завдавала ударів з артилерії по населеному пункту Куцурубської громади.

По Херсонській області загарбники здійснили 33 обстріли (випустили 215 снарядів), з них по Херсону - сім обстрілів (25 снарядів). Двоє жителів селі Біляївка Бериславського району підірвалися на російській міні у лісосмузі: 58-річний чоловік втратив частину ноги, а у 62-річного чоловіка відірвало пальці стопи.

Нагадаємо, що 11 лютого  Хмельницькій області вночі під час повітряної тривоги сили ППО знешкодили БпЛА типу Shahed. За наявною інформацією, цивільне населення та об’єкти інфраструктури не постраждали.