У наступні дві доби в Україні, 21 березня у південній частині та центральних областях невеликі та помірні дощі, вночі місцями з мокрим снігом, найближчої ночі у західних областях переважно сніг.
На дорогах західних областей подекуди ожеледиця.
Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), очікується 18-19 березня  на високогір'ї Івано-Франківської області.
18-21 березня, внаслідок підвищення та утримання високих рівнів води:
- на Десні та її притоці р.Снов триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області та Шосткинському районі Сумської області (І рівень небезпеки – жовтий 🟨);
- на Верхньому Дніпрі (в межах країни) утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу (за даними ДСНС) і Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий 🟧).
18-21 березня, внаслідок скидів води з Київського водосховища, у зв’язку з проходженням весняного водопілля, на р. Дніпро у м. Києві та Бориспільському районі Київської області можливі різкі коливання рівнів води з утриманням відміток затоплення заплави та понижених прирічкових територій (І рівень небезпеки – жовтий 🟨).
18-21 березня, внаслідок скидів води з Канівського водосховища, у зв’язку з проходженням весняного водопілля, у верхній частині Кременчуцького водосховища можливі різкі коливання рівнів води з досягненням відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій у Черкаській області (І рівень небезпеки – жовтий 🟨).
Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження р.Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки - коричневий 🟫).