Управління з питань екології та контролю за благоустроєм долучилося до громадського обговорення проєкту Плану управління басейном річки Південний Буг, яке відбулося 21 березня 2024 року. Захід організований Басейновим управлінням водних ресурсів річки Південний Буг за підтримки програми ЄС EU4Environment: Water Resources and Data.

Під час заходу було представлено проєкт Плану управління річковим басейном Південного Бугу 2025-2030 роки.
План управління річковим басейном - інструмент для досягнення екологічних цілей – «доброго» екологічного та хімічного станів поверхневих вод і кількісного та хімічного станів підземних вод. Підготовка такого документа є зобов’язанням України в частині набуття членства в ЄС та вимогою національного законодавства.
Ознайомитися з документом можна на сайті Держводагентства України за посиланням: https://davr.gov.ua/plan-upravlinnya-richkovim-basejnom-pivdennogo-bugu
Обговорення триватиме по 21 червня поточного року, а до кінця 2024 року очікується затвердження урядом України. Зауваження та пропозиції можна направляти на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.