У ніч на неділю рф атакувала Україну крилатими ракетами і "шахедами", українська ППО знищила 43 повітряні цілі ворога, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

"У результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 і 25 ударних БПЛА "Shahed-136/131" у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей", - сказано в повідомленні.

Як повідомляється, в ніч на 24 березня російські окупанти атакували 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 з 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс - РФ) і 28 ударними БПЛА типу "Shahed" (райони пусків Приморсько-Ахтарськ - РФ, мис Чауда - Крим).
Зазначається, що до відбиття повітряного нападу залучалися зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

До речі, під час масштабної ракетної атаки на Україну, одна з російських ракет потрапила на територію Польщі. Унаслідок інциденту польську авіацію було піднято в повітря, про це повідомили на сторінці Dowództwo Operacyjne Rodzajów Sił Zbrojnych. За даними джерела, це сталося в районі Осердува. "24 березня о 4.23 відбулося порушення повітряного простору Польщі однією з крилатих ракет, запущених цієї ночі дальньою авіацією РФ. Об'єктами ударів стали міста на заході України", — ідеться в повідомленні. Польські військові зазначили, що об'єкт увійшов у повітряний простір у районі міста Осердув (Люблінське воєводство) і пробув там протягом 39 секунд.

У Хмельницькій області під час повітряної тривоги, яка розпочалась о 01:40 було чути звуки вибухів. В області працювали сили протиповітряної оборони.