Управління з питань екології та контролю за благоустроєм Хмельницької міської ради спільно з Офіс «Розумне довкілля» Хмельницький презентували План дій “Зелене місто” освітянам Хмельницької громади.

Про стратегічний екологічний документ, затверджений у червні 2023 року, педагоги зможуть розповідати учням на уроках. Зокрема, про те, як сортувати сміття, заощаджувати енергоресурси і скільки зелених зон є в Хмельницькому. Крім того, незабаром буде створений відеоролик, який разом з підготовленими матеріалами вчителі використають у своїй роботі. До кінця навчального року, учням 9-11 класів шкіл громади проведуть такий екологічний урок.
Детально розкрито тему щодо виконання заходів Плану дій «Зелене місто» у сфері «Енергетика, будівлі та промисловість»: реконструкція міської тепломережі, підвищення енергоефективності будівельного фонду, стимулювання виробництва відновлюваної енергії.
Захід проведено з метою підвищення обізнаності та поширення інформації про стан довкілля, реалізацію заходів Плану дій «Зелене місто», а також просування серед жителів міста, зокрема учнівської молоді, екологічно та кліматично збалансованого способу життя.