Нещодавно працівники Національного природного парку «Мале Полісся», що розташований на території Шепетівського району, неабияк здивували своїм творінням. Йдеться про популярні (виявляється, вже протягом пів століття) готелі або ж будиночки для комах.

Цей тренд зародився в Англії, і з часом спеціальні споруди естетично вписалися й доповнили наші сади, парки та ліси. Однак варто зауважити, що ці будиночки відіграють надзвичайно важливу роль у збереженні саме корисних видів комах, які, до слова, мають життєво необхідне значення у запиленні рослин, контролі популяції шкідників та розкладанні органічних речовин, тим самим підтримуючи нормальне функціонування природних та штучних екосистем.
Отож працівники «Малого Полісся» добряче потрудилися над цими унікальними будиночками, які встановили на попередньо підібраних локаціях у межах території парку.
Так ця природоохоронна ініціатива допоможе підтримувати та зберігати популяції маленьких корисних істот, наголошують у Національному природному парку. А ще посприяє створенню стійкого та збалансованого природного середовища.