Укрпошта виставила на продаж легкові, вантажні автомобілі, причепи, напівпричепи, трактори – на майданчику «ProZorro. Продажі».

Компанії цьогоріч виповнилося 30 років, тож на складах є старі автівки, які час поміняти на сучасну техніку. Укрпошта використовує принцип ефективності у поводженні з автотранспортом. Продаж техніки, непридатної для виконання поточних завдань, дозволяє не тільки отримати додатковий дохід, а й скоротити видатки на утримання старих авто і вивільнити місце для нового транспорту.

Що продаємо?

Серед техніки, яка розпродається, здебільшого автомобілі 90-х та 2000-х років випуску. Перелік містить, як іноземні автомобілі (Hyundai Sonata, Peugeot, Mazda, Citroen, Volkswagen, KIA, Daewoo, Skoda, Volvo, Mercedes Benz), так і виробництва пострадянських країн (МАЗ, ГАЗ, УАЗ, ЗІЛ та інші).

Техніка згрупована і продається лотами, які включатимуть від 9 до 134 одиниць автотранспорту. Лоти сформовані, зокрема, за регіональними критерієм: за областями, де зараз знаходяться автівки. Початкова вартість лоту варіюється від 42 тисяч до 1,1 млн грн у залежності від стану та кількості автомобілів у лоті.

Кому можуть бути цікаві такі аукціони?

За результатами попередніх аукціонів можна стверджувати, що такий транспорт є предметом інтересу автолюбителів та компаній, які займаються ремонтом автотехніки.
Також він може зацікавити волонтерів, адже в переліку є техніка, яку можна відновити або вилучити необхідні комплектуючі.
Трактори, причепи та напівпричепи після відновлення можуть використовуватися для сільськогосподарських потреб.
При оцінці поданих конкурсних пропозицій застосовуватиметься критерій найвищої ціни. Проведення аукціонів погоджено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України. Згідно законодавства відчуження будь-якого майна компаній державної форми власності може здійснюватися виключно шляхом продажу на конкурентних засадах - через біржі, на аукціоні, за конкурсом.