Коли приходить зима, власникам авто, котрі «вміють» прогрівати двигун і салон до того, як прийде господар, дуже приємно сідати в завчасно прогріте авто… Якщо його не вкрали.

Німецький автомобільний клуб ADAC дослідив, що машини з цією функцією є справжньою знахідкою для зловмисників, які бажають збагатитись, скориставшись сучасними функціями, що пропонують автовиробники. Автовикрадачам дуже зручно за допомогою електронних пристроїв зчитувати сигнали, що походять з чіпа автоключа власника, щоб, зберігши їх  у цифровому форматі, відкрити транспортний засіб, поки хазяїн буде на роботі чи вдома.  Тоді, «улюблена ластівочка», пробуксувавши чотирма колесами, випурхне від свого господаря назавжди.    

Під наглядом експертів ADAC в експерименті на викрадення взяли участь понад три сотні новеньких «красунь». Протистояли перехопленню інформації з оригінального брелока лише Land Rover Discovery, Range Rover Evoque, Jaguar I-Pace. BMW i3, Volvo XC60, Mazda 2, а також Infiniti Q30 вдалось «зламати» частково, у них або запускався двигун, або розблоковувалися двері. Решту автомобілів «злодії вкрали». Спеціалісти засвідчують, що головним фактором захисту тих, що лишились, є унікальний частотний діапазон.