Американські гризуни «забили хвіст» на SARS-CoV-2 і стали агресивними. Людські проблеми стали поперек горла і щурам (в прямому сенсі), тому вони створюють проблеми людям.  

Дослідження американської компанії «Оркін», яка здійснює контроль за поведінкою та розповсюдженням гризунів, свідчать про те, що останнім часом поведінка кусючих стає все більш не звичною та агресивною, через пандемію вони виходять назовні. «Оркін» щороку складає звіт на основі кількості замовлень на оброблення і захист приватних садиб та комерційних приміщень від гризунів.

– Через COVID-19 закрились ресторани, інші заклади громадського харчування, тож щурам не вистачає харчових відходів і вони виходять назовні в пошуках інших їстівних джерел. Відтак їх спостерігають у районах, де раніше не бачили. А приватні будинки просто ідеальне середовище для швидкого розмноження сірої пошесті – розповідає етномолог компанії «Оркін» Бен Готтел.

Для прикладу, Балтімор, який раніше навіть не наближався до десятка міст, що мають такі проблеми, цього року опинився одразу на восьмому місці рейтингу «Найбільш щурячих міст Америки», а п’ятірка фаворитів, як свідчать експерти, поки залишається незмінною: Чикаго, Лос-Анджелес, Нью-Йорк, Вашингтон, Сан-Франциско.

Як повідомляє Голос Америки, навала щурів стала настільки проблемною у США, що державна агенція «Центр контролю та запобігання хвороб» оприлюднила спеціальні рекомендації для приватних садиб та комерційних організацій, як діяти аби миші та щурі трималися від приміщень подалі.

Цьогорічний рейтинг «Найбільш щурячих міст Америки» проводили на основі даних, зібраних від 1 вересня 2019 року до 31 серпня 2020 року в усіх штатах країни.