Американський гіперкар SSC Tuatara побив рекорд швидкості шведського Koenigsegg

Телевізійна компанія KPVM з містечка Пахрамп, розташованого в американському штаті Невада повідомила про черговий рекорд швидкості, встановлений на автостраді State Route 160, що знаходиться неподалік Пахрампа. За словами тележурналістів, гіперкар SSC Tuatara поліпшив результат досягнутий Koenigsegg Agera RS три роки тому, а саме – в двох заїздах продемонстрував середню швидкість 447 кілометрів на годину. Втім офіційного повідомлення від компанії виробника поки ще немає.

Свій рекордний заїзд шведський Koenigsegg зробив там само, поблизу Пахрампа, причому для цього використовували «клієнтську» (мається на увазі, зібрану для когось на замовлення, а не для спортивних досягнень) Agera RS з опціональним пакетом збільшення потужності, який доводить віддачу мотора V8 твін-турбо 5.0 до 1360 кінських сил і 1371 Нм крутного моменту. У першій спробі шведський гіперкар розігнався до 437 кілометрів на годину, а в другій — до 457. Середній показник в 447 кілометрів на годину і був зафіксований, як новий світовий рекорд для дорожніх серійних машин.

Тож за непідтвердженою інформацією, SSC Tuatara розігналась до 483 кілометрів, завдяки V8 об’ємом 5.9 з двома турбокомпресорами і системою впорскування – по дві форсунки на циліндр, та на суміші палива Е85, що дозволяє отримувати 1774 кінські сили і розганятись до сотні за 2,5 секунди, при цьому за розрахунками максималка складе – 502 км/год. Скільки літрів палива на сотню «бере» авто не повідомляється.