Словенія запровадила комендантську годину на всій території країни в нічний час та оголосила про зростання епідемії SARS-CoV-2.

Дещо раніше  Словенія першою в Євросоюзі застосувала жорсткі карантинні обмеження для всього населення у країні і через деякий час навіть повідомляла про те, що хворобу подолано.

Як повідомляє RTV, обмеження прийняті урядом «на основі досвіду з-за кордону» (можливо, мається на увазі Китай), але головним чином через те, що протягом останніх двох тижнів встановлено: – що багато випадків поширення інфекцій є наслідком дружнього спілкування вночі під час приватних вечірок у ресторанах тощо.

Враховуючи вищенаведене, уряд оголосив про комендантську годину на всій території Словенії, беручи до уваги погіршення епідеміологічної ситуації в Європі загалом, та взявши за основу оцінку консультативної групи Міністерства охорони здоров'я про ситуацію в країні.

Отож, запроваджено обмеження на пересування в нічний час із 21:00 до 6:00 ранку, як виняток поїздки на роботу по змінах або екстрені випадки, пов’язані з надзвичайними ситуаціями. Заборонено пересування між регіонами, виїхати можна лише з умовою ведення професійної діяльності чи в разі усунення  небезпеки для життя та майна, з метою допомоги людям похилого віку, для догляду за особами з особливими потребами, невідкладного доступу до медичних послуг або аптек, для ліквідації надзвичайних ситуацій та виконання судових завдань.