Дата повторного голосування на виборах голів великих міст залежатиме від швидкості підрахунку результатів волевиявлення громадян.

– Точної дати повторного голосування на місцевих виборах поки немає – про це розповіла голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська під час пресконференції  в Укрінформі  26 жовтня, повідомляє кореспондент агентства.

«Очевидно, що в більшості міст повторне голосування відбудеться, єдине, що незрозуміло, у які саме строки, оскільки законодавством визначено, що результати встановлюються не пізніше, ніж на 12-ий день після дня голосування, а повторне голосування організовується протягом трьох тижнів. Тому точної дати другого туру – повторного голосування немає», – сказала вона.

За словами пані Айвазовської, у різних регіонах можуть бути різні дати такого голосування, як 15 листопада, так і 22 листопада. Водночас голова правління підкреслила, що другий тур виборів також має відбуватися в неділю.

А, ЦВК вже оприлюднила данні про кількість виборців, які взяли участь у місцевих виборах вчора, загальна явка – 36,88%, це понад десять із половиною мільйонів виборців. Щодо рівня активності громадян, то у цьому процесі Хмельниччина на сьомому місці після  Волині, Закарпаття, Івано-Франківщини, Львівщини, Тернопільщини, Чернігівщини. Бюлетені для голосування отримали понад чотириста тисяч подолян.