Ізяславський районний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав винним чоловіка, який пограбував і намагався зґвалтувати одинадцятирічну дівчинку. 

Згадана подія відбулась двадцять четвертого березня 2019 року близько сімнадцятої години в одному із сіл Шепетівського району. Того дня двадцятивосьмирічний чоловік заманив місцеву п’ятикласницю до себе додому, проти її волі намагався вступити із дівчинкою у статеві зносини, забрав у неї телефон, а потім зник у невідомому напрямку.

Дитина, коли повернулась додому, все розповіла своїй матері, а та, не гаючи часу, звернулась за допомогою в поліцію. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, після чого, на пошуки ґвалтівника зорієнтували усі наряди Шепетівського відділу поліції і на ранок працівники кримінальної поліції розшукали нападника в тому ж селі – зловмисник переховувався у сіннику. 

Ізяславський районний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 152 (закінчений замах на зґвалтування) та ч. 1 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Обтяжуючими обставинами визнано те, що злочин щодо малолітньої, скоєно у стані алкогольного сп’яніння, до того ж це рецидив, оскільки згадана особа вже притягувалася до відповідальності раніше за майнові злочини, а замах на зґвалтування він вчинив під час іспитового строку.