Один, два, три – продано!..

Нещодавно «ПВ» писали, що Фонд державного майна України оголосив про приватизацію державного підприємства «Довжоцький спиртозавод», який розташований у Кам’янець-Подільському районі. І ось минулого тижня відбувся аукціон з продажу цього підприємства. Як повідомляє прес-служба ФДМ, за об’єкт приватизації на торгах змагалися дві компанії. Згідно з даними системи «ProZorrо. Продажі», переможцем приватизаційного аукціону стала зареєстрована у Києві компанія СКН «Сучасна комерційна нерухомість», кінцевим бенефіціарним власником якої є Дмитро Березовенко. Стартова ціна під час торгів зросла з 29,3 мільйона гривень до 61 мільйона гривень.

В інформації ФДМ зазначається, що новий власник отримає головний корпус заводу, спиртосховище, вуглекислотний цех, склад мінводи, приміщення цеху денатурації, а також транспортні засоби та устаткування.

Переможець аукціону має підписати протокол про результати, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Після цього процес приватизації Довжоцького МПД вважатиметься офіційно завершеним.

У рамках приватизації підприємств «Укрспирту» продано вже 12 заводів. Сума їх вартості складала від 21 мільйона до 120 мільйонів гривень.