На третьому поверсі будівлі в якій розташований торговий центр «Ріко» сталося загорання.

За свідченням очевидців, вогнеборці тривалий час не могли розмістити пожежну техніку відповідно до того, як вимагала ситуація. Заважав і автотранспорт припаркований не за правилами, і ялинковий базар, розташований перед приміщенням де виникла надзвичайна ситуація. За попередньою інформацією третій поверх будівлі був задимленим, людей доводилось евакуювувати за допомогою  пожежної драбини через вікна. На самому проспекті утворився величезний затор.

Фото Подільські вісті

 

/ОНОВЛЕНО/ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

 

18 грудня о 12:07 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС області надійшло повідомлення про пожежу торговельного центру «Ріко», що на проспекті Миру в обласному центрі.

До місця події було направлено чергові відділення рятувальників Хмельницького гарнізону. На момент прибуття першого підрозділу площа пожежі сягала понад сто п’ятдесят квадратних метрів на 4-му поверсі у загальному коридорі будівлі, існувала загроза для життя й здоров’я відвідувачів і працівників об’єкту.

Під час гасіння пожежі за допомогою висувних драбин та ланками газодимозахисників по сходових клітинах вогнеборці врятували з відрізаних полум’ям приміщень шестеро людей, та 23 — евакуювали.

Завдяки оперативним діям бійців ДСНС пожежу вдалося ліквідувати у найкоротші терміни та запобігти поширенню вогню на численні офісні приміщення торговельного центру.

Вже о 12:28 пожежу локалізовано, остаточно ліквідовано о 12:44.

До гасіння пожежі залучалося 29 вогнеборців та 6 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Причину загоряння з’ясовують фахівці.