У вересні минулого року правоохоронні органи викрили та припинили незаконну діяльність групи осіб, що займалася збутом амфетаміну та інших наркотичних і психотропних речовин у Хмельницькій області. Під час обшуку було знайдено та вилучено заборонені речовини загальною вартістю майже на мільйон гривень, повідомляє пресслужба Хмельницької поліції.

Як з’ясувалося, злочинці виготовляли амфетамін у самостійно створюваних нарколабораторіях. Перша була розташована на території одного з учасників групи, а інші працювали лише деякий час. Так лабораторія з’являлася в одному приміщені, а потім переїжджала в інше, аби злочинців важко було відстежити. Також група осіб облаштувала місця виготовлення наркотиків камерами спостереження та охороняла територію. А в разі викриття діяльності наркодилерів був продуманий план: на місці завжди підготована граната, що одним вибухом могла знищити докази скоєння злочину.

Під час досудового розслідування правоохоронці зафіксували 12 спроб збуту заборонених речовин членами групи. Гроші за товар приймали готівкою, переказом на банківську карту, або цінними речами.

Під час обшуку за місцями проживання злочинців правоохоронці вилучили близько 700 г амфетаміну, 200 г канабісу, 1 кг прекурсорів орієнтовною вартістю на чорному ринку близько 1 млн грн, лабораторне обладнання, а також зброю.

Наразі групі наркодилерів загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Найближчим часом злочинці постануть перед судом.