Справедливо хтось зазначив, що з весною світ змінюється. Якось просторіше стає думкам, мріям. І на все, що довкола, ти дивишся інакшими очима. Кажуть, весна особливо позитивно впливає на жінок.

– Чи з’являлися у вас такі відчуття? – запитуємо у Віолети Лабазюк , голови Хмельницької обласної ради.

– Я люблю весну. Пора пробудження, розквіту. І я схильна думати, що вона здатна пробудити особливі почуття і підкреслити чарівність кожної жінки.

– А чи відповідає ця пора року вашому характеру, як вважаєте?

– Я звикла працювати в швидкому темпі, намагаюся якомога більше встигнути впродовж робочого дня. Часто жалкую, що доба має лише двадцять чотири години. І попри те хочу, щоб ті, хто поряд, також витримували цей непростий ритм. Можливо, ця моя риса не всім до вподоби, бо не кожен здатен до подібного марафону. Та, мабуть, саме весна, яка несе стільки змін, така стрімка, в якої стільки різноманіття і яка долає сірість, безбарвність, сонливість, якраз і має такий характер. Думаю, з весною ми схожі.

– Саме вам випало вперше за багато років обійняти посаду голови Хмельницької обласної ради. Раніше годі було й уявити жінку в “чоловічому кріслі”.

– Я задоволена, що жінки можуть гучніше заявити про себе і в політиці, і на високих посадах, що їх роль стає все впливовішою, все відчутнішою. Жінка за своєю суттю – добра, щира, дбайлива, старанна, але водночас вона – рішуча, активна, вольова, сильна.

– І в чому сила жінки, на вашу думку?

– У вмінні бути толерантною, в спроможності оцінити ситуацію серцем. Сила – у її небайдужості, адже навіть на підсвідомому рівні свої кроки, рішення вона пов’язуватиме із захистом найдорожчого – дітей.

– Чи вдається поєднувати роботу і сім’ю? Чи залишається час на відпочинок?

– Принаймні, я намагаюся, щоб мої донечки не відчували браку в спілкуванні. Сім’я – це найцінніше, я вважаю, в житті кожної жінки. Важливо, щоб у ній панував затишок, тепла атмосфера, щоб завжди було відчуття: тут тобі по-справжньому добре. Але ніхто інший, крім тебе, цього не створить. Це завдання кожної сім’ї. Тому я прагну, щоб усі мої рідні були зігріті моєю любов’ю.

– Публічна особа завжди перебуває під “прицілом” чиїхось думок, пересудів... Чи дослухаєтеся ви до критики і як, цікаво дізнатися, сприймаєте фейки?

– Критичні зауваження, пропозиції я беру до уваги. Проте я звикла добре продумувати кожне рішення. І якщо трапляються певні дискусійні моменти, я можу свої кроки аргументувати. Вважаю, що до критики варто прислухатися, але не сприймати її як особисту поразку, швидше – як підказку, яку варто обміркувати. А щодо фейків, то їх, як правило, поширюють недоброзичливці, заздрісники, люди, які не змогли реалізувати себе, які замість справ знаходять задоволення в тому, щоб облити брудом. У відповідь таким скажу: хоч як когось дратує моя активність, я не зупинюся, бо маю величезне бажання справді допомогти нашим громадам. Хочу, щоб люди відчули цю допомогу, бачили, що зміни підуть на краще. Насправді планів на посаді голови обласної ради багато. І я переймаюся тим, перш за все, як їх реалізувати. Тому на фейки не витрачаю дорогоцінного часу.

– Чи є у вашій сім’ї традиції святкування Дня Весни?

– І я, і донечки дуже любимо квіти. Тому чоловік, якщо можливо, з самого ранку дарує нам весняні букети. Одразу – настрій піднесений, і на душі радісно. Цей день намагаємося провести разом. Можливо, вибратися в коротку подорож. Хоч як складеться, але обов’язково присвячуємо його найріднішим.

– У цю весняну пору, які побажання ви адресували би читачкам нашої газети?

Практично у кожному номері «Подільські вісті» розповідають про жінок нашої Хмельниччини – добрих, щедрих, мудрих, працьовитих, самовідданих, Матерів з великої букви, воїнів із незламною жіночою волею... Ці історії надихають, підтримують, ведуть уперед і переконують, що наш край особливий і завдяки жінкам, кожна з яких наділена своєю унікальністю. В цьому не раз переконувалася ще й завдяки своїй партійній роботі, адже очолюю обласну організацію “Жінки за майбутнє”.

– Як координаторка жіночого руху “За майбутнє” в області, звертаюся до усіх жінок Хмельниччини, щоб наголосити: демократія – це політика більшості. Нас, жінок, на три мільйони більше, ніж чоловіків. Отже, ми маємо бути активними учасницями всіх суспільно-політичних процесів.

Мої побажання — дуже щирі. Якомога більше любові від близьких, родинного щастя, вдячності від дітей. Поваги, взаєморозуміння, добробуту і весни – у душі. Нехай жіноча душа завжди буде наповнена весною.