Алкоголь в крові в дванадцять разів перевищував норму

У Хмельницькому на вулиці Курчатова інспектори роти №1 патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили транспортний засіб «ВАЗ 21114».

Як повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області, під час спілкування з 35-річним водієм патрульні запідозрили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд на вміст алкоголю в крові. «Драгер» показав 2,60 проміле, що в 12 разів перевищує допустиму норму. 

Перевіряючи документи порушника за інформаційно-пошуковими базами Національної поліції, патрульні виявили, що його посвідчення за наявною серією та номером — відсутнє.

Тож окрім чималенького штрафу згідно ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП — 17 тисяч гривень, чоловікові доведеться відповідати ще за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України.

На підставі вищенаведеного поліцейські склали на горе-водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) КУпАП та евакуювали транспортний засіб на арештмайданчик.

За фактом використання порушником підробленого документа дізнавачі Хмельницького районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 385 ККУ. Cлідчі дії тривають.