П’ятеро спільників рубали лісові насадження у захисній смузі на відрізку автомобільної дороги «Р-24», що знаходиться між селами Оринин та Бурти Кам’янець-Подільського району.

Як повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України правоохоронцями Хмельниччини викрито групу осіб, які займались незаконною порубкою лісу та збутом деревини. Організував цей процес місцевий підприємець, який долучив до такого «бізнесу» і свого сина. Саме він забезпечував процес вирубки лісу, придбали потрібне обладнання для трьох «залучених» працівників (місцевих мешканців), контролював вивезення деревини, її збут та проведення  розрахунків. Також, самовільно, без будь-яких дозвільних документів спільники займалися незаконною порубкою дубу та ясеню на територіях Національного природного парку «Подільські Товтри» та Кам’янець-Подільського лісгоспу. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Нацполіції та слідчі обласної поліції затримали «на гарячому» організатора, його сина та трьох «лісорубів» тоді коли вони намагалися вивезти незаконно зрубану деревину. Всі затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час виконання невідкладних слідчих дій, спрямованих на збір та фіксацію доказів, проведено 14 санкціонованих обшуків не тільки за місцями фактичного проживання вказаних осіб, а й  там де фігуранти здійснювали «господарську» діяльність та в їх автомобілях. Вилучено лісопродукцію, «чорнові» записи, гроші, спецустаткування. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Хмельницька обласна прокуратура. Заходи з викриття злочинного угруповання проводилися за участі працівників обласного управління СБУ.