У державному підприємстві «Кам’янець-Подільське лісове господарство»  відбулися дводенні міжобласні тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі.
Участь у них брали сили і засоби зведеного загону Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства для протидії пожежам у природних екосистемах у складі відділень Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Новоушицького, Славутського, Шепетівського лісгоспів, Хмельницького лісомисливського господарства, а також підрозділ ДСНС у Хмельницькій області, працівники головного управління Національної поліції у Хмельницькій області, зведений загін лісівників Буковини.

За тактичним задумом, внаслідок необережного поводження з вогнем відпочивальників на території лісового масиву Маківського лісництва спалахнула низова пожежа кущових насаджень і трави. Через сильні пориви вітру виникла загроза швидкого розповсюдження вогню та переростання пожежі у верхову. Її вдалося виявити на ранній стадії завдяки камері відеоспостереження лісгоспу й повідомлення місцевого населення. Лісничий одразу проінформував про надзвичайну ситуацію керівництво лісгоспу.
Площа загоряння на момент прибуття першого підрозділу добровільної пожежної дружини держлісгоспу склала чотириста квадратних метрів. На підмогу приїхали на двох автомобілях працівники підприємства, а також трактор МТЗ-82 із тритонною цистерною із водою, два трактори з плугами. Полум’я збивають ранцевими обприскувачами і пожежними хлопавками. Для запобігання розповсюдження низової пожежі на більшу територію трактори оборюють  кромку навколо вогню. Бензопилами лісівники розчищають їм дорогу, а також зрізають поблизу кущі й деревну рослинність, аби вогонь не перекинувся далі. Однак приборкати його не вдається. Директор лісгоспу, керівник гасіння пожежі Валерій Пустильний просить на підмогу пожежно-рятувальний підрозділ. Незабаром прибули автомобілі підвищеної прохідності Кам’янець-Подільського підрозділу ДСНС і керівництво пожежно-рятувального загону. Створено штаб пожежогасіння, який здійснює оперативне управління силами і засобами, залученими до гасіння. Рятувальники встановлюють два автомобілі по периметру пожежі й з допомогою лафетних стволів, дальність розпилення яких понад п’ятдесят метрів, гасять вогонь.
  Після одержання повідомлення, що є загроза розвитку пожежі та можливий її перехід у верхову, перший заступник начальника Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Павло Золотий, проінформувавши Держлісагентство про ситуацію, приймає рішення про залучення до гасіння умовної лісової пожежі сил та засобів обласного зведеного загону в кількості дев’ятнадцяти чоловік та п’яти одиниць пожежної й допоміжної техніки. Прибувши на місце події, загін розпочав боротьбу з вогнем.
Надходить просьба в Держлісагентство залучити до гасіння додаткові сили та засоби. Керівництво галузі приймає рішення про направлення на підмогу зведеного загону Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства. Загін прибуває на місце пожежі у складі двох одиниць техніки та дев’яти чоловік особового складу й приєднується до гасіння.
Спільними зусиллями умовну пожежу успішно локалізували. А для вахтування в нічний час виставили пости. За легендою, пожежу ліквідовано наступного дня. Роботу всіх підрозділів і техніки лісівників Хмельницької й Чернівецької областей та підрозділу ДСНС оцінено високо.