15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33 річниця виведення радянських військ з Афганістану.

Загалом у цій війні взяли участь понад 160 тисяч українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули на афганській землі, 72 зникли безвісти, поранення отримали більше 8000 осіб, а 4000 повернулися додому з інвалідністю.
Днями в Хмельницькій обласній державній адміністрації відбулися урочистості з нагоди пам’ятної дати – 33-ї річниці виведення військ з Афганістану. Участь у заході взяли голова обласної ради Віолета Лабазюк, заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, голова обласної Спілки ветеранів Афганістану Микола Приступа, депутати обласної ради та ветерани війни.
Звернувшись із словами вдячності до воїнів-інтернаціоналістів, Володимир Юр’єв зазначив: «Вас, ще зовсім молодих людей, держава покликала виконувати свій військовий обов’язок. У «гарячих» точках кожен із вас особисто відчув ціну війни на собі, біль від втрати побратимів і друзів у тих страшних подіях. На жаль, і сьогодні вам знову доводиться відстоювати суверенність та недоторканність кордонів. Безперечно, що ви є гарним прикладом для молодого покоління – як треба воювати і любити свою землю».
Заступник голови облдерж­адміністрації вручив ветеранам відзнаки за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську і волонтерську діяльність та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.