Військовослужбовець Національної академії Держприкордонслужби України майстер-сержант Роман Нагорнюк отримав високу відзнаку від глави держави.

Як розповіли в навчальному закладі, Роман Нагорнюк проходив військову службу в лавах Прикордонних військ України з 1995 року. Після закінчення терміну дії контракту був звільнений у запас Збройних сил України. Та з початком повномасштабного вторгнення військовослужбовець знову повернувся до лав Державної прикордонної служби України.
Свій перший бойовий досвід Роман Нагорнюк отримав під час оборони Києва та Київської області. Він брав участь у запеклих боях за село Мощун Бучанського району. Тоді прикордонник із побратимами завдали великих втрат елітним підрозділам російського десанту та морській піхоті противника.
Проте в березні минулого року, під час виконання бойових завдань, він отримав травму, тож тепер проходить службу в прикордонній академії.
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі штаб-сержант Нагорнюк Роман Анатолійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.