У Славутському ліцеї-інтернаті учні в’яжуть шкарпетки для військових. Ініціатором благодійної акції стала вчителька трудового навчання Наталія Шевчук. У позаурочний час у гуртках ліцеїсти не випускають з рук шпиць. А під час канікул у навчальному закладі відкрилася волонтерська майстерня, де активно трудяться небайдужі. Уже одинадцять пар шкарпеток, виготовлених ліцеїстами,  передали бійцям у зону АТО. Та це лише початок...
Та й не лише шкарпетки в’яжуть умільці, а й маскувальні сітки. Завдяки тісній співпраці ліцею із славутськими волонтерами про необхідні бійцям речі дізнаються одразу. А скільки різноманітних сувенірів вже встигли продати на ярмарках, аби допомогти Українській армії.
«Ми зібрали теплі речі, ковдри і зв’язані шкарпетки. Їх ми плануємо передати славутчанам, які воюють за наш спокій. А листи... Якби ви лише почитали листи, які пишуть ліцеїсти, аж душа болить: там є навіть вірші. Почитаєш і плачеш...» — розповідає заступник директора Ірина Снігур.
«Це мій внесок, моя допомога нашій армії. Поки я навчаюся й не маю власних коштів, але можу зробити виріб своєю працею — трудитимуся. Стає відрадно на душі, коли думаю, що моє в’язання допоможе моїм землякам», — розповідає учениця 11 класу Юлія Заєць.