Шепетівська міська комісія ТЕБ та НС звертається до голови Хмельницької обласної державної комісії, а Славутська ще й до прем’єр-міністра з проханням послабити деякі карантинні вимоги.

Прем’єр-міністру України Д.А. Шмигалю, Голові Хмельницької ОДА Д.А. Габінету, – ведеться на сайті міської ради. – Шановні панове, відповідно до Протоколу №40 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Славутської міської ради з 2 листопада 2020 року в місті Славута встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки з відповідними обмеженнями, у числі яких заборона на регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним  транспортом.

Вищезазначена заборона створила неймовірні труднощі для жителів нашого міста. Люди не можуть добратись на роботу, у лікарню, а в деяких мікрорайонах до аптек, шкіл, дитячих садків, купити продукти харчування тощо.

Органами місцевого самоврядування Славути та приватними перевізниками зроблено все максимально можливе для дотримання вимог постанови головного санітарного лікаря України щодо боротьби з пандемією – організовано роботу рейдових груп, посилено роз’яснювальну кампанію, збільшено кількість рейсів, забезпечено автотранспорт засобами особистої гігієни таке інше.

Враховуючи надзвичайну життєву потребу жителів нашого міста у транспорті, просимо вашого сприяння у вирішенні даної проблеми дозволивши міські автоперевезення.

Інтернетресурс Шепетівської міської ради зазначає що, міська комісія вирішила звернутись до голови Хмельницької обласної державної комісії, обласної комісії з питань ТЕБ та НС про надання такого ж дозволу для здійснення регулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в межах кількості місць для сидіння хоча б у місті Шепетівка в зв’язку з гострою необхідністю доставки працівників до місця роботи та школярів до навчальних закладів.

Також Шепетівській міській комісії з питань ТЕБ та НС доручили звернутись до голови Шепетівської районної державної адміністрації щодо надання інформації про загальну кількість працівників з району, які також працюють у Шепетівці.