Засуджений ще в липні 2019 року в Італії боєць Національної гвардії України не сподівався вийти на волю раніше закінчення терміну відбування «покарання» в цій середземноморській країні.

 «Це надзвичайна подія. Ми довели, що правда є, справедливість існує. Моїм першим засудженням було доведено, що кремлівській пропаганді немає меж. Правда перемагає, добро перемагає … Я не очікував, але чудо трапляється», – сказав Марків.

За його словами, у в’язниці він отримував значну підтримку завдяки листам від волонтерів, «кожного дня я знав, що не один». Як згадує військовий, без їхньої допомоги було б надзвичайно важко.

«Насамперед, ця перемога – в пам’ять всім загиблим військовим», – наголосив він.

Україна докладала всіх зусиль, аби звільнити свого несправедливо засудженого воїна.

Справа Марківа розглядалась судом італійського міста Павія у 2019 році, згідно його вироку українець мав відсидіти у в’язниці двадцять чотири роки за звинуваченням у вбивстві за попередньою змовою  групи осіб. Нагадаємо, що в  травні 2014 року біля гори Карачун під Словʼянськом внаслідок обстрілу загинув італійський журналіст Андреа Роккеллі та російський перекладач Андрій Миронов, саме за участь у вбивстві італійця українському учаснику АТО призначили такий строк. Прокурор побудував звинувачення на свідченнях лише одного очевидця, якого звуть Вільям Рогелон. Це також журналіст, який був із Роккеллі, але залишився живим.

Україна подала апеляцію на вирок італійського суду, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков неодноразово заявляв, що існують докази, котрі підтверджують невинуватість Марківа.