Відбулося чергове засідання комітету з присудження обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. На розгляд комітету були представлені цикл матеріалів журналіста «Подільських вістей» Петра Маліша, що увійшли до історико-публіцистичних книг «Розгул диявола триває» та «СТАЛІНоїди», в яких розкривається великий терор на Хмельниччині, людиноненависницька суть сталінізму та комуністичної системи. Хмельницький обласний осередок «Конгресу літераторів України» рекомендував на здобуття премії Володимира Шевченка за книгу роздумів та досліджень про Устима Кармалюка «Ой, Кармалюче, по світу ходиш...» та Івана Михайловського за книгу історичних нарисів про рідне село та його мешканців «Над Вихрівкою зорі яскравіші».

Після обговорення творчих робіт члени комітету одноголосно прийняли рішення присудити обласну премію імені Дмитра Прилюка за 2015 рік члену Національної спілки журналістів та Національної спілки письменників України Петру Івановичу Малішу. Диплом лауреата премії імені Дмитра Прилюка та грошова премія будуть вручені на урочистостях з нагоди Дня журналіста.
Для довідки: Обласна премія імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики заснована рішенням Хмельницької обласної ради 18 травня 2011 року з ініціативи обласної організації Національної спілки журналістів України та Деражнянської районної ради. Премія присуджується до Дня журналіста за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, яка сприяє утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, відродженню національної культури, популяризації української мови та вирізняється  новизною та оригінальністю.
У попередні роки лауреатами премії стали відповідальний секретар «Подільських вістей» Олексій Тимощук — за цикл публікацій про Двірецько-Пересопницьке Євангеліє, творча група журналістів ОДТРК «Поділля-центр» — за цикл телепрограм «Імена» про видатних подолян та редактор газети Хмельницької міської ради «Проскурів» Богдан Теленько — за документальну повість-есе «Соловецький лабіринт. Записки упередженого паломника», написану на основі циклу документальних нарисів, які друкувалися на сторінках «Проскурова».