Russian War Criminals – онлайн-реєстр журналістів Слідство.Інфо та активістів Антикорупційного штабу, що містить дані дані про військових російської армії, ідентифікованих осіб полонених росіян, а також вбитих під час війни в Україні громадян рф. Російських солдатів у цьому реєстрі ідентифікують за допомогою відкритих джерел: списків Центру оборонних стратегій та ГУР, бази даних «Ищи своих», соцмереж та журналістських розслідувань.

База була створена в травні 2022 року з метою ідентифікації усіх військовослужбовців рф, які беруть безпосередню участь або причетні до війни росії проти України. Щодо інших інформація ще збирається та обробляється.
Одним із ключових завдань проєкту є допомога у збиранні доказів злочинів конкретних осіб під час військових дій – для подальшого використання українськими й міжнародними слідчими та надання цих доказів в українських судах та у Міжнародному кримінальному суді (Гаага, Нідерланди).
Наприклад, при перевірці підполковника поліцейського спецпідрозділу СОБР Росгвардії по Кемеровській області Дмитра Астахова, можна побачити звання та приналежність до військової частини, а також статус воєнного злочинця — у полоні.

Крім того, отримання додаткової інформації з публічних інформаційних ресурсів контролюючих (державних) органів та приватних організацій, таких як онлайн-реєстр «Російські воєнні злочинці» – важливий крок для аналізу схем запобігання та протидії легалізації (відмивання) коштів, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.