У Національній академії Держприкордонслужби України вручили державні нагороди рідним двох прикордонників, які віддали своє життя захищаючи територіальну цілісність України.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом орденом «За мужність» ІІ ступеня головного сержанта Руслана Холявко та орденом «За мужність» III ступеня молодшого сержанта Володимира Коткова.
Головний сержант Руслан Холявко проходив службу у складі підрозділу, який у лютому 2022 року одним з перших зустрів ворога в смт Станиця Луганська Луганської області. Прикордонник стійко виконував завдання щодо захисту інтересів України та героїчно протистояв переважаючим силам противника. 11 лютого 2023 року брав участь у відбитті атаки відділу прикордонної служби в районі с. Федорівка. Противник відступив з втратами, проте, на жаль під час бою, Руслана Холявка було смертельно поранено. Орден «За мужність» ІІ ступеня вручили вдові прикордонника та його маленькій донечці.
Молодший сержант Володимир Котков проходив службу в районі активних бойових дій на Луганському та Донецькому напрямах. Зарекомендував себе як сумлінний та відповідальний військовослужбовець. 5 лютого 2023 року захисники-прикордонники, виявивши ворожі групи піхоти, розпочали стрілецький бій. Під час масованого обстрілу українських позицій з артилерії та мінометів молодший сержант Володимир Котков отримав поранення, несумісне з життям. Нагороду вручили батькам загиблого героя-прикордонника.
Світла пам’ять та шана мужнім українським Воїнам!