Виховання дітей – це відповідальна справа, а забезпечення здобуття дитиною повної загальної середньої освіти є безпосереднім обов’язком батьків, за невиконання якого можуть настати негативні наслідки.
Працівником сектору ювенальної превенції Хмельницького районного управління поліції Світланою Мельник спільно з представником Служби у справах дітей Лісогринівецької ТГ відвідано сім'ї, які перебувають на обліку.
Під час візитів було виявлено, що діти не відвідують навчальні заклади та перебувають за місцем проживання без поважних причин. На неодноразові звернення до батьків, діти так і не приступили до навчання. Тому було прийнято рішення притягнути до адміністративної відповідальності батьків за не виконання батьківських обов'язків за ч. 1 ст. 184 КУпАП.
Шановні батьки нагадаємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684 затверджений Порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, який визначає, що у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих, або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.
Поважною причиною відсутності учня на навчальних заняттях підтверджується відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров'я, або письмовим поясненням батьків учня чи інших законних представників.
В іншому випадку за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності (ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).Такі справи розглядають на засіданнях суду.
Після неодноразових бесід та спілкування у суді дівчат повернуто до навчання для здобуття професії.