Ухилянти з вищою освітою

«Пишу до газети вперше, бо не можу мовчати. У мене на війні воюють син і зять. І найбільше вражає те, що мої діти хоч із вищою освітою, але не ухиляються боронити країну. Бо багато чоловіків, закінчивши вищі навчальні заклади, мають офіцерські звання, а ухиляються від служби. Прописалися в селі, а самі працюють у містах. Районні військкомати до них діла не мають. То чого ж вони не «ухилянти»? Хлопців по селах призивають, а цих ніхто не чіпає, бо вони не в селі. Чи вони відносяться до якоїсь категорії «не чіпай мене». Пишу без підпису, бо не хочу, щоб мої діти мали неприємності. Я думаю, таких як я, є багато».

Відомо, що в Індії корова вшановується як священна тварина. На її забій існує табу, а самій мині поклоняються і надають усякі почесті.
Із початку війни росії проти України сформувалася чимала каста недоторканих корів. Мова йде про молодих дужих, так званих переселенців із Донецької та Луганської областей, які здебільшого оселелися на Закарпатті у санаторіях, будинках відпочинку та розважальних центрах. І що цікаво, що до них ніякі претензії щодо мобілізації ніхто не пред’являє. Вони наче оті недоторкані священні коровиці, користуються і особливими преференціями та лояльністю.
Як бачимо, їм у сонячному Закарпатті і казкових Карпатах досить комфортно, сито й спокійно. Недаремно став популярним й актуальним вислів: «Ротація по-українськи — це коли переселенець (східняк) п’є у Буковелі пиво, а західняк (житель західних і центральних областей) живе в окопах уже другий рік».
Погодьтеся, хіба це справедливо, хіба такими мають бути підходи у правовій державі до визвольної війни. Адже саме ці кимось привілейовані з особливою селекцією молодці мають бути в першому ешелоні боротьби із кацапською чумою, яка захопила їхню землю, сплюндрувала, знищила їхні оселі, вчинила наругу над їхніми рідними!
Хіба я кажу щось не те?
До речі, мої два зяті перебувають на нульовій з початку війни.