Вінницька міська рада створює Подільський шлях – перший міжнародний паломницький маршрут в Україні, що популяризує внутрішній туризм та культурну спадщину регіону, повідомляє пресслужба Кам’янець-Подільської міської ради.

Шлях Святого Якова – перший сертифікований культурний маршрут Ради Європи, який був створений у 1987 році та вів до могили апостола Якова в Саньтяго-де-Компостела, Італії. Наразі подібних паломницьких маршрутів більше 30 у десяти Європейських країнах, що належать до Європейської федерації St James Ways.
Вінницька міська рада працює над Саmino Pоdolico - Подільським шляхом, що передбачує піший маршрут від Вінниці до Кам'янця-Подільського. Наразі сформовано групу ініціаторів, що зацікавлені в його створенні та визначено якими населеними пунктами будуть подорожувати мандрівники. Запланована протяжність маршруту становить приблизно 360 км. Заохоченням для тих, хто пройде пішки цей маршрут, або проїде його на велосипеді, буде вручення традиційного свідоцтва для учасників Шляху Святого Якова – «компостела».
У 2019 році іспанський Шлях Святого Якова подолали 347 578 осіб, серед яких 1052 українці. Метою створення історичного паломницького маршруту є розвиток туристичної України та популяризація культурної спадщини регіону шляхом приваблення іноземних туристів, що надалі сприятиме посиленню міжкультурних зв’язків.