Ця історія про двох жінок, які вирушили в спільну пішохідну подорож тривалістю три тижні Україною, щоб вивчити її самобутність, традиції, обрядові свята, а головне, познайомитися й поспілкуватися з різними людьми.

З’явилася ідея у Ксенії Циганчук – лауреата Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2016» – вирушити в похід українськими містами і селами. Жінка наразі проживає в місті Рівне, а працює в «Домі химер». Вона, вибравши напрямок від Рівного до Одеси, розповідають у відділі культури, національностей, релігій та туризму виконкому Старосинявської селищної ради, познайомилася в соціальних мережах з Наталією Шнурик – дизайнеркою із Києва, з якою продовжила подорож. Про враження від пригоди Ксенія планує написати книгу.
Цікаво, що, подорожуючи, вони дійшли до села Бабине, що на Старосинявщині, в якому їх тепло й гостинно зустріла завідуюча клубом Любов Шафінська. Вона не лише пригостила жінок смачними традиційними українськими стравами, а й запропонувала перепочити та влаштувала їх на нічліг.
Звичайно ж, Любов Шафінська поділилася з гостями цікавими легендами про своє рідне село, розповідями про земляків, які прославляють нашу Україну і за її межами. Та головне, вона розказала про надзвичайно душевних і добрих людей, які прагнуть зробити своє село гарним.
Також старосинявці залишилися із приємними враженнями від зустрічі з такими творчими й цікавими людьми й надіються, що Ксенія Циганчук після закінчення подорожі обов’язково згадає у своїй книзі й про славне село Бабине та людей, які в ньому живуть і трудяться.