Недотримання порядку затримання та невиконання рішень суду про адміністративний арешт – прокурори виявили порушення в роботі поліцейських

На сайті відомства пресслужба Хмельницької обласної прокуратури зазначає, що пріоритетом для органів прокуратури області є забезпечення додержання конституційних прав громадян, у тому числі й тих, хто перебуває у спеціальних місцях тримання, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи людини. Таким чином прокурори проводять регулярні перевірки та принципово реагують на такі порушення, якщо вони мають місце.

 Тож черговою перевіркою у діяльності органів Національної поліції області встановлено факти порушень законодавства при адміністративному затриманні громадян, забезпеченні їх права на захист, а в окремих випадках людей безпідставно доставляли до органів поліції.

 З метою усунення вказаних недоліків у роботі та притягнення винних осіб до відповідальності, органами прокуратури області внесено 20 документів на реагування, у тому числі надано вказівку начальнику ГУНП в області.

 Також працівниками прокуратури виявлено факти невиконання на території Шепетівського району постанов суду про застосування адміністративного арешту.  За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України, досудове розслідування у якому триває.