Співробітники спецслужби викрили та припинили протиправну діяльність двох місцевих жителів, які заперечували військову агресію рф та відкрито пропагували прокремлівські наративи.

Так, уродженка росії, яка майже тридцять років мешкає у Хмельницькому, є затятою прихильницею так званої «спецоперації». У проросійських групах в забороненій соцмережі, пенсіонерка неодноразово висловлювала свою підтримку діям російських загарбників та принижувала честь і гідність військовослужбовців ЗСУ, які боронять нашу державу.
Зокрема, фігурантка прославляла незаконні збройні формування т.зв. «лнр/днр», била поклони «рускому солдату» і співчувала втратам російських окупантів.
Крім того, звинувачувала Україну у тому, що вона нібито «розпочала 8 років тому війну на Донбасі».
Інший мешканець обласного центру систематично розповсюджував у «Однокласниках» матеріали, які дискримінують військово-політичне керівництво нащої держави та заперечував збройну агресію рф проти України.
Обом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України – «Колабораційна діяльність».
Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Хмельницкій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.