Встановлено, що ввечері на мобільний телефон пенсіонерки подзвонила невідома. Розповіла, що нібито з її опікуном трапилося лихо: вона потрапила у ДТП, сильно травмувалася і для лікування потрібні кошти. Невдовзі до старенької додому прийшла незнайомка, якій вона передала 4 000 доларів США. Після того, як жінка пішла, потерпіла зв’язалась з опікункою й дізналась, що насправді нічого лихого не сталося, а її ошукали. Вона одразу зателефонувала до поліції.

Зловмисницю знайшли та затримали. У неї вилучили вказану суму та ще близько 80 тис грн. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Як виявилось, шахрайка і раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за крадіжку та лише нещодавно звільнена по відбуттю покарання. На даний час встановлюються усі причетні до «схеми» особи.

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького повідомлено про підозру 37-річній жительці м. Дніпро за фактом шахрайства у значних розмірах, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 190 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Хмельницьким районним управлінням поліції ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників карного розшуку.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.