У Кам‘янці-Подільському слідчі встановили причетність чотирьох неповнолітніх до розбою на поштовому відділенні. Одного з них розшукали одразу після вчинення злочину, а трьох інших виявили вже в ході розслідування. Усім підліткам оголошено про підозри.

Нагадаємо, в липні цього року 16-річний кам‘янчанин під приводом отримання посилки застосував перцевий газ до оператора пошти, заволодів телефоном IPhone вартістю понад 30 000 гривень та одразу збув його. Поліцейські оперативно розшукали нападника й оголосили йому підозру у вчиненні розбою. А вже в процесі розслідування дізнались, що діяв він не один.
“Організатором злочину виявився 15-річний одесит, який на той час перебував у Кам‘янці-Подільському. Спільно ще з трьома неповнолітніми місцевими вони вигадали “схему”, за якою замовили в інтернеті телефон, знайшли перцевий балончик та сприяли виконанню зловмисного плану”, – розповіли деталі в райуправлінні поліції.
Наразі організатору, виконавцю та двом учасникам розбою оголошено підозри за ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.