В мережі вона натрапила на оголошення легкого заробітку і вирішила спробувати власні сили у виконанні простих завдань.

Онлайн-заробіток може виявитися шахрайською схемою: правоохоронці області закликають громадян бути обережними. Шахраї продовжують активно в інтернеті розповсюджувати оголошення про легкий заробіток. Зазвичай, вони пропонують виконувати прості завдання: переглядати відео і сторінки у соцмережах або займатися онлайн-перепродажем товарів. Але згодом зловмисники пропонують інвестувати, аби заробити більше. Однак, ні внесків, ні надприбутків довірливі громадяни не отримують.
За інформацією сектору комунікації поліції Хмельницької області, саме на таку схему натрапила 29-річна жителька Віньковеччини. В одному з месенджерів жінка долучилися до групи, де можна було легко заробити. Для того, щоб отримати прибуток, необхідно було купувати завдання: після їх виконання витрачені кошти мали повернутися з відсотками.
Жінка почала свій шлях до заробітку з перегляду відео. Однак, щоб заробити більше, треба і вкладати більше. Так потерпіла і переказала власних коштів на суму у 69 тисяч гривень на невідомі рахунки. Ні грошей, ні додаткових відсотків жінка так і не отримала.
Працівники поліції за фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження і закликають громадян не довіряти пропозиціям легкого заробітку в інтернеті.

«Аферисти дійсно можуть надіслати кошти за начебто перші виконані завдання. Але нехай це не вводить вас в оману. Так зловмисники намагаються втертися в довіру, щоб потім виманити ще більше коштів», - йдеться у повідомленні пресслужби обласної поліції.