На Хмельниччині 55-річний місцевий тренер з легкої атлетики збирав розвіддані про дислокацію та переміщення військ ЗСУ та передавав дані ворогу. Завдяки доказовій базі Служби безпеки України, він оримав реальний термін ув’язнення.

За даними СБУ, зрадник бігав і в цей самий час знімав розташування ЗСУ, важкої техніки і блокпостів на свій телефон. Ворожого шпигуна затримала СБУ. 18 листопада 2023 року його засудили до 15 років ув‘язнення.
Зловмисником під час бігу він здійснював приховану фото- та відеозйомку. Для цього використовував камеру власного мобільного телефону, який статично закріплював на руці. Серед основних завдань «бігуна» була розвідка локацій із важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ.
Також російський агент розробив для окупантів топографічну схему. Він позначив координати українських блокпостів на основних автошляхах регіону. Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для планування повітряних обстрілів регіону та можливих розвідувально-диверсійних операцій.
Затримання зловмисника відбулося ще у травні 2022 року «на гарячому», коли він приховано фотографував один з місцевих об’єктів Укрзалізниці. Цікаво, що 55-річний спортивний тренер був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ у березні 2022 року. У поле зору агресора він потрапив як колишній випускник ленінградського військового училища, де навчався ще за часів срср, а потім до 1992 року служив у лавах Таманської дивізії на території рф. Згодом він звільнився з військової служби та переїхав в Україну.
За кожне виконане вороже завдання зловмисник отримував від окупантів грошову винагороду, яка надходила на його банківську картку. На підставі зібраних доказів суд визнав агента фсб винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).
Якраз у той час, коли «бігун» зливав необхідну інформацію в рф у Хмельницькому лунали потужні обстріли. Через них деякі потяги затримувалися та змінювали маршрут.
Пізніше в ОВА уточнили, що в результаті обстрілу було влучання по критичній інфраструктурі. Об’єкт знаходився за межами населених пунктів. Спочатку повідомляли про 5 постраждалих внаслідок тої атаки. Їх кількість вже наступного дня збільшилася до 21 людини.
Через обстріл в населених пунктах неподалік від епіцентру удару вибуховими хвилями було пошкоджено багато будівель. Зокрема, школи та лікарні, культурні та адміністративні будівлі. Постраждали багатоповерхові та приватні житлові будинки, де було вибито вікна, двері, пошкодило дахи.