Ще влітку цього року працівники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в області, Управління Служби безпеки України та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили групу осіб, яка займалася шахрайством через інтернет під час відбування покарання в колонії за раніше вчинені злочини.

За даними слідства, жителі Донеччини, яких у зв’язку з воєнними діями перевели для подальшого відбування покарання з однієї з донецьких колоній до Шепетівської виправної колонії, де вони вигадали новий протизаконний спосіб заробляння легких грошей.
Як повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, ув’язнені розмістили в інтернеті оголошення про продаж за привабливими цінами тютюнових виробів, яких насправді не існувало.
Далі схема злочинців працювала просто: клієнти, які бажали придбати товар, зв’язувалися з ними за номерами мобільних телефонів, зазначеними в оголошеннях, та за допомогою месенджерів. Однак головною умовою від зловмисників для потерпілих було здійснення повної оплати за фейковий товар. І коли жертви перераховували їм кошти, вони одразу ж блокували їх та більше не виходили на зв’язок.
Наразі досудове розслідування добігає завершення. Слідчі вже оголосили фігурантам організованого злочинного угруповання підозри у вчиненні шахрайств у складі організованої злочинної групи. Тож їм загрожує суттєве збільшення тюремного строку, адже санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.