За розбій, вимагання, погрози та підпали майна двоє мешканців Кам’янець-Подільського району відправляться за ґрати.

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винними двох мешканців Кам’янець-Подільського району у розбої, вимаганні, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, а також в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу, що завдало майнової шкоди у великих розмірах (ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 194 КК України).

Одного з них засуджено до 8 років 11 місяців позбавлення волі, іншого – до 8 років 6 місяців ув’язнення. Усе майно засуджених, окрім житла, підлягає конфіскації.

Чоловіки проникли на територію підприємства, вдарили по голові охоронця, зв’язали, заклеїли рот скотчем та наказали лежати не рухаючись, погрожуючи вбивством. Самі пішли до офісного приміщення, відкрили сейф та забрали понад 70 тис грн. З метою приховати сліди злочину кинули до приміщення «Коктейль Молотова» та втекли.

Також спільники безпідставно вимагали 400 тис грн у іншого місцевого підприємця. Згодом їх «апетити зросли» до пів мільйона гривень.

Спочатку вимоги супроводжувались погрозами фізичною розправою та пошкодженням майна, а потім залякування переросло у серію підпалів продуктового магазину потерпілого та його автомобіля. Майнова шкода, спричинена пошкодженням майна, перевищує 400 тис грн.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.