Інформував ворога про розташування військових частин та об’єктів критичної інфраструктури.

За даними слідства, славутчанин упродовж кількох місяців виконував завдання фсб рф. За вказівкою спецслужби збирав дані про рух техніки і ремонтні бази Збройних Сил України, розташування військових частин та об’єктів критичної інфраструктури в регіоні, зокрема оборонпрому. Також він повідомляв представникам держави-агресора про ворожі «прильоти». Усі відомості інформатор відправляв через один із месенджерів російському куратору – кадровому співробітнику фсб.
Чоловіка затримали під час спроби встановлення GPS-трекеру на опору мосту, через який проходить залізнична колія. У ході обшуку за місцем його проживання виявлено ноутбук, банківські картки та мобільні телефони з доказами розвідувально-підривної діяльності проти України.
Наразі обвинувачений знаходиться під вартою.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Хмельницькій області за сприяння фахівців Експертної служби МВС України.
Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно жителя Славути за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.