Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох жителів Кам’янеччини за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене на об’єкті природно-заповідного фонду організованою групою (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, з листопада 2022 року по червень 2023 року обвинувачені без спеціального дозволу на користування надрами організували видобування корисних копалин.  На території Національного природного парку «Подільські Товтри» в Кам’янець-Подільському районі вони розгорнули незаконну діяльність із видобутку глинистого сланцю. Надалі корисні копалини продавали. Чоловіків затримано при спробі збуту каміння.

 У ході санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили знаряддя вчинення злочину, грошові кошти, каміння породи сланець глиняний, мобільні телефони.  Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.