Нещодавно Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому підполковнику МВС України, який, зрадивши Батьківщину, працював на ворога.
Як з’ясувало слідство, колаборант, котрий, до речі, родом із Хмельниччини, допомагав рашистам насаджувати окупаційний режим на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Він навіть організував роботу «пенітенціарної» установи окупаційної влади.

За даними Управління СБУ у Хмельницькій області, у лютому 2023 року він очолив «виправну колонію № 1 управління федеральної служби виконання покарань рф по Херсонській області», де утримуються викраденні та незаконно засудженні громадяни України.
І таке призначення від загарбників фігурант отримав невипадково, адже під час анексії Криму він, тоді ще підполковник внутрішніх військ МВС України, зрадив присягу та перейшов на бік ворога.
Протягом тривалого періоду з 2014 по 2023 роки зрадник служив на керівних посадах в «федеральном казенном учреждении «отделе по конвоированию»! управления федеральной службы исполнения наказаний по Республике Крым и г. Севастополю».
Отож, на підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 1, ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 408 (дезертирство) ККУ. Йому «світить» строк 15 років або довічне ув’язнення.
Оскільки на даний час підозрюваний переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території, правоохоронці проводять комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.