За даними слідства, 26-річний житель Хмельницького запропонував знайомому уникнути мобілізації та перетнути кордон із Словаччиною поза межами пунктів пропуску.

Встановлено, що за 7000 доларів США він надав необхідну інформацію про час, спосіб, місце і умови перетину, а також проінструктував «клієнта» як поводитися у разі затримання працівниками прикордонної служби чи правоохоронних органів. 

Затримали хмельничанина неподалік торгового центру – під час отримання всієї суми грошових коштів.  

Наразі суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Хмельницькій області. За процесуального керівництва Хмельницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру затриманого за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.