На Хмельниччині судитимуть жителя Дніпропетровської області, який за схемою «родич у біді» видурив у пенсіонерки 15 тис доларів США.
Прокурорами Окружної прокуратури міста Хмельницького до суду направлено обвинувальний акт стосовно 47-річного жителя Дніпропетровської області за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

У листопаді минулого року до пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік.
Представившись лікарем Хмельницької обласної лікарні, повідомив потерпілій, що її племінниця нібито потрапила у ДТП та потребує невідкладної дороговартісної медичної допомоги, за яку необхідно передати 15 тис доларів США в найкоротший термін.
Не перевіривши інформацію та не зателефонувавши племінниці, жінка винесла кошти обвинуваченому, який прийшов до неї додому. Той узяв гроші і швидко покинув місце події.
Отямившись, пенсіонерка звернулась до поліції.
Наразі обвинувачений перебуває під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.