Літня жителька Хмельницького, користуючись планшетом, впродовж 2022-2023 років ставила вподобайки та поширювала публікації пропагандистських груп на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники».

У цих публікаціях звучали заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора росії, її збройних формувань та окупаційної адміністрації, а також до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України.
Жінка має громадянство України, однак є уродженкою Свердловської області, російської федерації. У жовтні минулого року вона підписала угоду з прокурором Хмельницької обласної прокуратури, згідно з якою повністю визнала свою винуватість і підтвердила обставини скоєння кримінального правопорушення, викладені в обвинувальному акті.
Суд цю угоду затвердив і призначив покарання, відповідно до санкції статті, у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій строком на десять років. На користь держави із обвинуваченої стягнуто 1912 гривень процесуальних витрат.
На вирок може бути подана апеляційна скарга.